CS | EN
1. prosince 2017

Téma zdravých potravin přitáhlo čtyři desítky posluchačů

Naše znalosti a analýzy pro Vaši zdravou zemědělskou výrobu a potraviny. Tak zněl název kulatého stolu pro aplikační partnery, který pořádalo 29. listopadu CTT spolu s Přírodovědeckou fakultou MU. Na akci vystoupili odborníci z Ústavu biochemie docent Petr Skládal a doktorky Ludmila Křížová a Jitka Kašparovská. Záštitu odborného garanta převzal docent Tomáš Kašparovský.

Na kulatý stůl dorazilo přes čtyřicet zájemců z odborných pracovišť, státních institucí i firem. Všechny zajímala problematika kvalitní rostlinné a živočišné výroby a produkce zdravých potravin, informace o metabolických ukazatelích kondice zemědělských plodin a možnostech jejich stanovení, stanovení biologicky a toxikologicky významných látek v potravinách a diskutovala se i problematika biosensorů.

kulatýstůl_zdravépotraviny_1

PB290373kulatýstůl_zdravépotraviny_2

PB290351kulatýstůl_zdravépotraviny_3

Logolink _OPVVV