Mezinárodní soutěž Best of Biotech

2 Dec 2011

Projektům z oblasti life sciences se opět otevírá možnost zapojit se do mezinárodní soutěže Best of Biotech, kterou organizuje iniciativa Life Science Austria. Soutěž s tradicí od roku 2000 přináší nadaným biochemikům, molekulárním biologům, bioinformatikům a dalším příznivcům biotechnologií, kteří chtějí na svém projektu založit podnikání, příležitost koncipovat svůj podnikatelský záměr na profesionální úrovni a ověřit si jeho reálný potenciál před odbornou porotou. Kontaktním místem pro české projekty je Jihomoravské inovační centrum, které zájemcům zároveň nabídne odborné konzultace jejich podnikatelských záměrů, se kterými se chtějí do soutěže Best of Biotech přihlásit. Do soutěže se mohou registrovat studenti, doktorandi, zkušení vědečtí pracovníci nebo jednotlivci, kteří chtějí své nápady v oblasti life sciences uplatnit v komerční sféře. Mezinárodní soutěž Best od Biotech je otevřena jedincům i týmům z celého světa. Podmínkou účasti je projekt z oblasti vývoje humánních a veterinárních léčiv, zemědělské biotechnologie, aplikace biotechnologií v chemickém průmyslu, vývoje medicínských technologií a nástrojů či sekvenovacích metod a bioinformatiky. Soutěže se mohou zúčastnit i firmy, které nebyly založeny dříve než jeden rok před uzávěrkou příslušného kola soutěže.

Do prvního kola se stačí přihlásit s podnikatelským záměrem

Projekt je rozdělen do dvou částí, z nichž první začíná 15. února 2012 a končí 10. května 2012. Během tohoto kola soutěžící pracují spolu se svými mentory na svém podnikatelském záměru, získávají informace o majetkoprávních záležitostech, průzkumech trhu, obchodních strategiích a financování. Nejlepší tři podnikatelské záměry pak získají finanční odměnu ve výši 1 500 EUR.

V druhém kole je nutný už zajímavý business plán

Druhé kolo projektu probíhá od 11. května 2012 do 18. října 2012. Jejím cílem je dát vzniknout plnohodnotným business plánům, z nichž deset nejlepších budou soutěžící osobně obhajovat ve Vídni před odbornou porotou. Absolvování prvního kola není podmínkou. Vítěz si odnese 15 000 EUR, druhý nejlepší 10 000 EUR a třetí 5 000 EUR. Navíc bude částkou 1 000 EUR odměněn nejlepší business plán v oblasti lékařské technologie a/nebo částkou 1 500 EUR nejlepší ze třech podnikatelských záměrů. Jednacím jazykem celé soutěže je angličtina. Účast v soutěži je zdarma.

Kontakty a více informací

Více o soutěži na http://www.bestofbiotech.at/ či na webu Jihomoravského inovačního centra. Kontakt pro české projekty: Mgr. Zdeněk Ručka | rucka@jic.cz | tel: +420 511 205 320.

More articles

All articles

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info