Semináře ChemPoint - ochrana duševního vlastnictví

4 Mar 2011

Centrum pro trasnfer technologií a zástupci projektu ChemPoint zvou všechny zájemce na semináře s tématem Ochrana a využití duševního vlastnictví. Ve třech seminářích budou představeny možnosti ochrany a hlavně využití duševního vlastnictví v souvislosti s praxí univerzitního výzkumu a vývoje. Semináře odpoví účastníkům zejména na otázky:
Co je duševní vlastnictví, jak jej poznám a kdy se mám o něj vůbec zajímat a co sním dělat?
Jaký je vztah mezi duševním vlastnictvím a výsledky projektů? A co studenti?
Patenty jsou specifickým výsledkem projektu VaV, který může svému tvůrci přinést jak státní tak komerční peníze. Jak to udělat, abych měl takových výsledků více?
Semináře jsou opět rozděleny do tří úterních termínů a konají se na Chemické fakultě VUT, Purkyňova 118, Brno : První seminář v úterý 8. 3.2011 je věnován problematice duševního vlastnictví obecně. Druhý seminář se 15. 3.2011 zaměří na problematiku duševního vlastnictví ve vztahu k projektů VaV, k vykazování výsledků projektů a ve vztahu ke svým tvůrcům – zaměstnancům a studentům univerzity. Třetí závěrečný seminář cyklu Ochrana a využití duševního vlastnictví se koná 22. 3.2011. Tento závěrečný seminář bude věnován prohloubení otázek vybraných v předchozích dvou seminářích a problematice využití databází patentových informací jako zdroje technické a obchodní informace. Na seminář se prosím přihlašte na následujícím odkazu: http://www.fch.vutbr.cz/cs/projekty/eu/chempoint/seminar_2011_02.html
Současně upozorňujeme, že kapacita seminářů je omezená, proto s registrací neváhejte. Vstup na seminář je zdarma.

More articles

All articles

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info